oradan buradan

Cumartesi, Eylül 09, 2006

park otel denen ucube


Her boğaz yolculuğunun sonunda ağızda acımsı tat bırakan bir yapı var. O da Gümüşsuyu Taksim arasında kalan zamanının zekileri tarafından inşa edilir gibi yapılıp, daha sonra kanunsuz olduğu anlaşıldığından (!?!?) kısmi yıkıma uğrayan çirkinlik abidesi.

Yerine yenisi yapılmaya çalışılmadan önce gayet şık bir otelmiş kendileri. Sonra insan denen, doyumsuzluğu her zaman kendine zarar vermiş olan, yaratık bu oteli yıkıp yerine yenisini yapmaya çalışmış. Ne yazık ki becerememiş. Tabii ki işin içinde siyasi menfaatler bulunmakta... Kısmi yıkımdan bugüne katlı otopark ve düzenli görüntü kirliliği üreteci olarak hizmet vermekte kendisi. Her boğaz kıyısından geçişte sinirleri zıplatmakta. Binanın tarihçesini ve binayla ilgili yeni gelişmeleri içeren bir yazıya şu adresten ulaşabilirsiniz: http://emlak.milliyet.com.tr/Haber.aspx?HaberNo=708

Bazı sayfalarda yer alan bilgilere göre bu yapının en azından kaba inşaat olarak kalmaması için çalışmalar tamamlanmak üzere imiş. Hatta tasarımı Mimar Metin Hepgüler tarafından yapılmaktaymış. Örnek çizimler şu siteye eklenmiş bile: http://www.arkitera.com/v1/diyalog/metinhepguler/mimari2.htm Umarım bu proje sonunda en azından kaba inşaat seyretme zulmünden kurtuluruz.